Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  У Франкфурту представљене књиге Милорада Додеровића, распродате у једном дану
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

23. 10. 2019.

Извор: УНС

У Франкфурту представљене књиге Милорада Додеровића, распродате у једном дану

Роман првенац „Хоџина кћи“ и књига „Седма сила без крила“ члана Управе Удружења новинара Србије Милорада Додеровића представљене су на управо завршеном Међународном сајму књига у Франкфурту.

„Издавачи ‘Хоџине кћи’  Удружење ’Седмица’ и нишка Агенција „Свици“, а за књигу „Седма сила без крила“ новосадски „Прометеј“ и „Свици“, као и ја пријатно смо изненађени интересовањем које је владало за књиге. Због ограничења које смо имали код авионског пртљага, доста заинтересованих остало је без њих“, рекао је УНС-у Додеровић.

На промоцијама на штанду Србије и у оквиру традиционалних Октобарских сусрета књижевника дијаспоре чији је домаћин Удружење књижевника „Седмица“, сав тираж Додеровићевих књига распродат је у једном дану.

Додеровић каже да је „интересантно да су и они који су дошли до својих примерака одбијали да их добију на поклон, већ су инсистирали да их купе“.

„Око штанда Србије који је по простору био скроман, као и око посебног штанда ‘Седмице’, током сајамских дана окупљао се велики број љубитеља књиге не само из Немачке него и других европских земаља“, каже Додеровић.

Интересовање за превод романа „Хоџина кћи“ изразали су и албански издавачи са Косова који су на франкфуртском сајму имали свој штанд.

Иначе, повод за објављивање књиге „Седма сила без крила“ која је објављена у септембру ове године су два овогодишња јубилеја Додеровића, четири деценије професионалног новинарског рада и четврт века дописничког рада за програм на српском језику аустралијског СБС радија.

У књизи је седамдесет прича у којима аутор описује шта му се дешавало за четири деценије бављења новинарством, а на сликовит начин сведочи и како је седма сила остајала без крила, како је “умирало” новинарство, између осталог и због “мангупа у сопственим редовима”.

Роман Додеровића „Хоџина кћи“ који је објављен почетком ове године говори о „судбинском сусрету лепе Рамизе и Боре на Синановини“, који „упркос националим и верским разликама заједница којима припадају, изазива слутњу код читаоца да ће у тексту открити нашу верзију Шекспирове трагедије о љубави...“

 

 

 

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

24.10.

2019.

Koleginica [нерегистровани] у 10:00

Čestitam

Milorade, čestitam !

Očekujem nova dela u nadi da ću već objavljena, uskoro, biti u prilici da pročitam!

Jovanka Stanojević, Negotin

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси