Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Новинари ветерани обележили 66. година „Вечерњих новости“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

16. 10. 2019.

Новинари ветерани обележили 66. година „Вечерњих новости“

„’Новости’ су биле народне новине. Тако смо их звали и од народа добијали подршку. Радили смо увек у корист читаоца. Честитати ‘Новостима’ рођендан је исто што и честитати себи“, рекао је данас некадашњи уредник Радисав Раде Брајовић на обележавању 66. година од првог броја „Вечерњих новости“ у Удружењу новинара Србије (УНС).

Брајовић је, у оквиру састанка чланова клуба ветерана УНС-а, рекао да су „Вечерње новости“ и УНС увек били повезани, као да је реч о једној особи. Пожелео им је нове успехе, скокове и развој.  

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић рекао је да се „Новости“ данас налазе у ситуацији када је потребна мудрост, снага и напор оних који воле овај лист, као и и њихових читалаца да се изборе да се престиж задржи.

„Под притиском приватизације ‘Новости’, морао би да буде притисак јавности и свих оних којима је стало да лист сачува, осим угледа и тиража, значај који има овој земљи“, рекао је Брајовић.

Осим ветерана УНС-а, 66. јубилеј „Вечерњих новости“ обележили су и некадашњи уредници и новинари овог листа на ручку у ресторану Сокој. Присуствовали су Мирко Стаменковић, Раде Брајовић, Мирослав Турудић, Златко Чобовић, Милош Миша Миљковић, Ново Томић и Драшко Сломовић.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

21.05.

2020.

Duda [нерегистровани] у 14:09

GODIŠNJACI

Najlepše dane i godine provela sam u mojim Novostima, skoro 30, a na ovoj slici sam prepoznala samo Brajovića i Vitu

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси