Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Вечерас у Коларчевој задужбини разговор о књизи Манојла Вукотића „Оловне речи“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

20. 03. 2019.

Аутор: В. Новковић Извор: УНС

Вечерас у Коларчевој задужбини разговор о књизи Манојла Вукотића „Оловне речи“

Разговор о аутобиографској књизи „Оловне речи“ Манојла Мање Вукотића биће одржан данас, 20. марта, у 18 сати у малој сали Коларчеве задужбине (Студентски трг 5).

Осим аутора, о књизи ће говорити Матија Бећковић, Радмила Станковић, Синиша Ковачевић и Гојко Тешић.

Вукотић, као некадашњи генерални директор и главни уредник свих издања Компаније „Новости“, у аутобиографској књизи пише о свом „растанку“ са овом компанијом у којој је провео четири деценије. У књизи аутор открива и разговоре са тадашњим потпредседником Владе Александром Вучићем, као и бившим председником Борисом Тадићем.

Књига „Оловне речи“ доноси и приче о Вукотићевим новинарским почецима, његовом раду у листу „Борба“ за време Милошевићеве владавине, кризама овог листа, па и о „медијском рату“ између „Политике“ и „Борбе“. Вукотић пише и о покретању листа „Блиц“ у коме је био први главни уредник.

Манојло Мањо Вукотић рођен је 21. новембра 1938. године у Цетињу. Пола века био је новинар и уредник у најпознатијим београдским новинама.

Вукотић је као главни уредник водио “Борбу” (1989-1993), био је први главни уредник дневника “Блиц” (1996-1998), као и један од оснивача и главни уредник “Гласа јавности” (1998-1999).

У „Вечерњим новостима“ запослио се 1966. године. На месту генералног директора Компаније „Новости“ и главног и одговорног уредника свих издања ове компаније био је од 2000. до 2013. године.

Вукотић је 2013. године основао издавачку кућу „Вукотић медиа“.

Добитник је награде Удружења новинара Србије (УНС) „Димитрије Давидовић“ 2001, као и Повеље за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе 2004. године.

Издавач: Вукотић медиа

Писмо: Ћирилица

Повез: Меки

Број страна: 409

ИСБН: 978-86-89613-90-2

 

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси