Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Љубенко Звиздић добитник италијанског песничког признања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

11. 01. 2019.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Љубенко Звиздић добитник италијанског песничког признања

Новинар спортске редакције Радио-телевизије Војводине (РТВ) и члан Надзорног одбора УНС-а Љубенко Звиздић добитник је песничког признања које традиционално додељује удружење писаца Италије „Verbumlandiart“.

„Свако признање од колега писаца ми је велики подстрек за даљи рад и писање. Посебно ми је драго када се наша писана реч чује и поштује ван граница наше земље“, рекао је УНС-у Звиздић. Он каже да је почео да пише песме „још од школских дана“.

Иначе, песничка признања „Verbumlandiat“ додељена су у италијанском граду Галатео, у оквиру манифестације „Глас песника“.

Љубенко Звиздић је новинар од 1990. године у редакцији Радио Новог Сада. Осим ове награде, Звиздић је добитник и међународне награде за поезију „Златно перо“ у Љубљани и Сремским Карловцима. Он је уврштен и у антологију савремених српских песника за младе „Кад срце засветлуца“ Пере Зубца.

Објавио је пет збирки поезија –„Лептирица“, „Мирис зрелих трешања“, „Капи“, „Сто пута ти кажем“ и „Крадљивица снова“. Аутор је спортске монографије „Лука Марин“ и романа „Кад су анђели плакали“.

Љубенко Звиздић био је и председник Надзорног одбора УНС-а од 2013. до 2017. године.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

12.01.

2019.

Члан од 1984. [нерегистровани] у 19:57

Браво!

Браво за сјаног колегу, добриг човека и, очигледно, одличног песника!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси