Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Нинусу Несторовићу награда "Радомир Рацковић", Александру Чотрићу специјална повеља
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

27. 09. 2022.

Извор: Секција хумориста и сатиричара Друштва књижевника Војводине

Нинусу Несторовићу награда "Радомир Рацковић", Александру Чотрићу специјална повеља

На црногорском фестивалу хумора, сатире и карикатуре ,,Смех је преки лек“ у Даниловграду уручене су награде за најбољи афоризам, књигу и сатиричну причу као и повења за најбољу карикатуру.

Награда ,,Вељко Рајковић“ за најбољи афоризам уручена је Љубомиру Булатовићу, награда за сатиричну причу Велизару Радоњићу, а награду ,,Радомоир Рацковић“ за најбољу књигу између два фестивала дијеле Нинус Несторовић, Лука Лагатор и Саво Мартиновић. У овој категорији специјалне повеље припале су Александру Чортићу и Радојици Грби. Награда ,,Живко Ђуровић“ за карикатуру припала је Лазу Средановићу, а специјалне повеље Дамиру Новаку и Горану Челичанину.

Ово је одлучио фестивалски жири који чине мр Жељко Рутовић, мр Мирко Јаковљевић и Мирсад Радстодер. У Културном центру постављена је изложба карикатура Луке Лагатора, Дарка Дрљевића, Вјекослава Бојата и добитника овогоднишњих награда. У програму, поред добитника награда, учествовали су познати сатиричари и афористичари, међу којима и Владислав Влаговић.

Организатор овог фестивала је Културно-информативни центар ,,Бијели Павле“ у сарадњи са Центром за културу и разумевање и подршку Општине Даниловград.

Пре доделе награда све награђене примио је председник Општине Даниловград Бранко Бошковић. Свечана сала Културног центра била је препуна.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси