Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Емисија „Новинарсто и политика” у четвртак на РТС 2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

12. 04. 2022.

Аутор: Трезор Извор: Трезор

Емисија „Новинарсто и политика” у четвртак на РТС 2

Емисија “Новинарство и политика” из серијала Душке Врховец “Извесна питања” биће приказана у четвртак 14. априла на Другом програм РТС-а у 7.55, а репризирана у 2.20.

Душка Врховац Пантовић, ауторка серије Извесна питања за камере "Трезора" дала је уводну реч пред прву репризу емисије коју је публика имала прилику да види петнаест година након првог приказивања и објаснила због чега је прве емисије из своје серије посветила односу медија и политике.

Емисија “Новинарство и политика” говори о односу политике и новинарства. Учествују новинари из више новинарских кућа и ТВ станица. Снимљене су и изјаве страних новинара.

Ова серија ауторке Душке Врховац Пантовић трајала је пуних десет година и бавила се актуелним друштвеним и политичким питањама. У њој су своја мишљење и ставове износиле еминентне личности из јавног и културног живота. Неке од емисија из те серије су: У Словенији, У САНУ, Да ли нам је потребан савезни министар за културу, Дечје болести демократизације, Ко су вође нових политичких странака у Србији, Ђурђевдански уранак, Одговорност за будућност, Моћ и немоћ опозиције, Жене и политика, Подигните морал народу, Култура - све по закону, Два лица Србије, Косово и Метохија, За и против краља, Српско питање данас. Душкина емисија, снимљена 1991, Живети и (или) умрети за отаџбину имала је велику гледаност када је репризно емитована фебруара ове године у "Трезору".

– Учесници: Ели Јурикова (Радио Слободна Европа); Dick Verkijk (NOS, Холандија); Bertrand Coq

(TV La Cinq, Париз); Душан Пилић ("La Republica", Рим); Радомир Диклић (Међународни прес центар); Драган Којадиновић (НТВ Студио Б); Зоран Петровић Пироћанац; Богољуб Пејчић ("Српска реч"); Крсте Бијелић (ТВБ); Небојша Јанковић (ТВБ); Гордана Суша; Зоран Богавац ("Дуга"); Милорад Вучелић (РТВ Нови Сад); Ратомир Вицо, министар за информације Републике Србије.

– Уредник и аутор Душка Врховац Пантовић, сниматељ Никола Ђурашковић, редитељ Бранко Ђурић

– Произведено и емитовано 1991, Редакција документарног програма, Сребренка Илић; репризирано у "Трезору" 14.04.2009.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси