Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Изложба „Портрети Патријарха Павла“ у Лазаревцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

14. 11. 2021.

Извор: УНС

Изложба „Портрети Патријарха Павла“ у Лазаревцу

У Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу, ул. Карађорђева бр. 57, у понедељак, 15. новембра 2021. године у 17 часова отвара се изложба „Портрети Патријарха Павла“, аутора Хаџи Марка Вујичића, дугогодишњег уредника фотографије „Православља“, новинa Српске патријаршије и фоторепортера Франкфуртских „Вести“, који је кроз низ година пратио активности блаженопочившег Патријарха српског Павла.

На изложби у Лазаревцу, посетиоци ће видети 33 портрета Патријарха Павла које је Вујичић снимио у Србији и дијаспори. Изложба ће бити отворена до 1. децембра 2021. године. Улаз је слободан.

Хаџи Марко Вујичић дипломирао је на Православном богословском факултету у Београду 2008, члан је Удружења новинара Србије. До сада је имао више самосталних и заједничких изложби фотографија, важи за једног од значајнијих хроничара живота блаженопочившег Патријарха српског Павла.

Од Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године добио је златну медаљу краља Петра I Карађорђевића, златну медаљу регента Александра Карађорђевића, медаљу војводе Степе Степановића. Од Његове Светости Патријарха васељенског Г. Вартоломеја добио је медаљу Васељенске Патријаршије „Апостол мира, љубави и наде“.

Излагао је у Прагу поводом 50 година аутокефалности Чешке православне цркве, 2006. године у Руском културном центру, а илустровао је више стручних књига, монографија, споменица и шематизама епархија Српске православне цркве.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси