Насловна  |  Бележница  |  Новинарске анегдоте  |  Гарантна легитимација
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

07. 03. 2018.

Гарантна легитимација

Осамдесетих година минулог века најављена је посета високе привредно - политичке делегације из целе СФРЈ „Ферониклу“ у Глоговцу.

У ишчекивању привредника и политичара дописник Танјуга из Приштине Стојан Јовановић с колегом из „Јединства“ „убија време“, обилази продавнице по вароши.

У једном од дућана Стојан примети да су кафа и вињак знатно јефтинији него у главном граду Покрајине, те одмах затражи од продавца да му спакује количине малтене као за славу!

Кад је требало да плати Стојан извади чековну књижицу, попуни чекове на тражену суму новца и, уз личну карту, пружи их продавцу.

Овај сумњичаво погледа исписане чекове и оде у суседну просторију да се консултује с колегама који су испијали чај.

Да би одагнао сваку сумњу у „покривеност“ чекова и појачао утисак о поузданости и сопственој важности Стојан извади службену легитимацију Савеза новинара Југославије и стави је на пулт поред личне карте.

У то време, новинарство је још словило за угледну професију, а, вероватно и под утиском што Танјуговац, у паланци какав је у то доба био Глоговац, прати долазак и разговоре југословенских привредних и политичких главешина с локалним првацима, продавац, без речи, узе чекове од дотадашњег „сумњивог лица“ и спакова наручену робу.

Аутор анегдоте: Зоран Костић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на varsenic7@gmail.com.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

09.03.

2018.

Rade [нерегистровани] у 11:12

Re: Al je smesno!

Sto ne objavite crnomanjastu anegdotu o tome kako taj nesretni Feronikl, u koji je najveci deo novca investirala Srbija, nikada nije propradio. Bojkotovali su ga sami Albanci. Zvanicno je uytvdjeno da su na na velikoj sferi otkrivena fizicka ostecenja u koja je neko sipao kiselinu i zbog tih ostecenja je odlozen pocetak rada. Klasicna diverzija. Takodje, na dva konkursa se javilo svega 8 osoba, medju njima nijedan Albanac. Manite se ljudi glupih anegdota.

Одговори
сре

07.03.

2018.

Bivsi novinar Tanjuga [нерегистровани] у 17:04

Sta je tu cudno...

Kolega Kosticu,
Ni novinarska legitimacija bilo koje vrste, ni bilo sta drugo u to vreme nisu bili iznad zakona, pogotovu ne ime kolege Stoja a, koga poznajem. Tako da je prica o cekovima ne samo besmislena, nego ne vidim ni njenu svrhu, cak ni kad je Kosovo u pitanju. Da ne bi bilo nedoumice, da sam neko ko ne zna prilike tamo, raspitajte se kod vasih kolega o kome se radi.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси