Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

28. 06. 2017.

Изазивање

У току Балканских ратова, Аустро – Угарска је све чинила да изазове сукоб са Србијом, али тако да српска краљевина буде за све крива. Бечка штампа је непрекидно нападала Србију и, мада је “Самоуправа” која је од 1881. до 1941. године излазила као орган Народне радикалне странке, спремала одговоре истом мером, Никола Пашић их је заустављао у тој намери.

Једном приликом се, ипак, провукао мали напис против Аустро – Угарске.

„Ама, шта ви то радите у новинама?“, оштро је упитао Пашић уредника Јована Несторовића, упирући прстом на инкриминисани текст.

„Одбијамо нападе, господине председниче! Они стално изазивају!“

Пашић се на то још више смрачи.

„Онај који изазива зна шта ради. Онај кога изазивају – то не зна! Зато треба да буде паметан и да се не да изазвати!“

На основу текста Милована Витезовића “Политичар који је умео да ћути”, објављеног у “Србија – Национална ревија”, приредила В. А. 


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на varsenic7@gmail.com.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси