Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Јован С. Митровић - „ Дневник III Зашто “
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

03. 10. 2019.

Извор: УНС

Јован С. Митровић - „ Дневник III Зашто “

Новинар, књижевник и публицита Јован С. Митровић објавио је књигу „ Дневник III Зашто “ поводом двадесет година од бомбардовања Србије.

Аутор је на почетку навео да је књига настала као последица његове дубоке потребе да искаже како је доживео бомбардовање Србије 1999. године, и оно што се догадјало касније.

Комбинацијом новинарског и књижевног стила, Митровић читаоцу нуди чињенице о догађајима 1999. године,  али у исто време и свој лични доживљај тог времена. Део књиге је његов дневник, који је претходно и објавио под насловом „Да је Платон жив“.

„Примећујући како народ дише, како осећа и како му срце откуцава у ритму бомби, Митровић одсликава једно време, једно доба, и добро га повезујући са данашњицом, попут највећих бардова књижевности, повлачи паралелу измедју онога онда и овога сада, не допуштајучи да дах прошлости поремети сјај новог периода, периода без бомби“, написао је у рецензији књижевник Нешић Плавдан.

Јован С. Митровић рођен је у Бору 1950. године. Основну и средњу школу завршио је у Бору. Новинарство је  дипломирао на Факултету политичких наука  у Загребу. Био је новинар РТВ Бор.

Објавио је двадесетак књига - романе, збирке поезије, драме, и фељтоне.

Члан је Удружења књижевника Србије и Удружења новинара Србије.

Живи и ради у Бору.

Издавач: Сирин

Број страна: 300

Писмо: Ћирилица

Повез:  Меки

ИСБН: 987-86-80402-36-9

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси