Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Бранислав Гулан - "Руралне средине у Србији-Спасавање села и државе"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

13. 08. 2019.

Извор: УНС

Бранислав Гулан - "Руралне средине у Србији-Спасавање села и државе"

Новосадски новинар, публициста и члан УНС-а Бранислав Гулан објавио је књигу „Руралне средине у Србији - Спасавање села и државе“. Kњига je објављена после пет деценија новинарског и публицистичко-истраживачког рада Гулана о овај области.

„Овом темом почео сам да се бавим када сам, још као дете, одлазио у Босну и Херцеговину, у Босанску Крупу и село Хашане, родно место моје мајке Милке и њене родбине. Долазио је и наш рођак, покојни Бранко Ћопић, код кога сам одлазио у Београд, и који ме је надахнуо да, када одрастем, пишем о селу“, наводи у уводник Гулан.

Гулан наводи да је као новинар „Вечерњих новости“ увидео да и теме села и сељака могу да пронађу своје место у медијима, иако „није било баш похвално бити ‘сељачки новинар’“, али да су те теме с временом ипак почеле да заузимају место у јавности и медијима.

„Дочекао сам да село 2019. године буде једна од најзначајнијих тема у земљи која остаје без народа. Упорност да све то изађе у јавност показала се исправном, мада тиме проблем у земљи никако није решен“, пише Гулан у уводнику.

Бранислав Гулан добитик је УНС-ове награде „Златни клас“ 1990. и 1995,  као и награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе 2016. године.

Издавач: ,,Прометеј’’ Нови Сад

Писмо: Ћирилица
Тираж: 300

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси