Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Драгослав Симић – „Гласом писана историја“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

01. 10. 2018.

Извор: УНС

Драгослав Симић – „Гласом писана историја“

Дугогодишњи новинар Радио Београда и члан УНС-а Драгослав Симић објавио је књигу „Гласом писана историја“.

Књига Драгослава Симића избор је из богате заоставштине вишедеценијског серијала радиофонске емисије „Говори да бих те видео“.

Разговоре са саговорницима аутор је снимао годинама, на различитим местима у свету. Сачувао је историјске снимке прича знаменитих особа са Балкана, из Европе, Сједињених Америчких Држава, Јужне Америке и Аустралије.

„Имао сам ту срећу да у животу радим посао који волим и да ме радозналост у потрази за темама емисија које сам припремао за документарни радио није напуштала. Идеја о причама насталим на основу усмене историје зачела се у мојој новинарској бележници још осамдесетих година прошлог века. Ова књига је чекала више од десет година да буде објављена“, рекао је Симић.

Драгослав Симић објавио је 2006. године књигу, такође избор документарних емисија, „Аутобиографије уживо – Од Слободана Јовановића до данас“.

Године 2009. године основао је сајт „Аудио и фото архив“ на којем се могу пронаћи документарне радио емисије, фототеке, истраживачки рад у области радиофоније, књижевни текстови и новински записи Драгослава Симића.

Драгослав Симић покретач је и ауторске едиције документарних емисија у 100 наслова „Књиге које говоре“, о људима и догађајима из политичке и културне историје Југославије и Србије у XX веку.

Издавач: Clio
Број страна
: 634
Писмо: Ћирилица
Повез: Тврд
Формат: 19 цм
Година издања: 2018.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси