Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  „Пецилин“-Петар Марш
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

19. 04. 2018.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

„Пецилин“-Петар Марш

Један од оснивача Студија Б Петар Марш, међу слушаоцима Радија Студио Б познатији као Чика Пеца, објавио је књигу поезије „Пецилин, лек против лошег расположења деце, њихових родитеља и ближе и даље родбине“.

Како књижевник Недељко Терзић наводи у предговору књиге, Петар Марш „песнички је наследник и следбеник Јована Јовановића Змаја“.

„На почетку књиге даје упутства како користити његову поезију, па се ту показује чика Јова Змај, који је био лекар. Али чика Пеца је остао изумитељ до краја па је пронашао тај необични белосветски лек-пеницилин, без којег се више неће моћи проводити детињство, младост, а користан ће бити и некоме у старости“, наводи Терзић о аутору и књизи и додаје да је „ово лек који слободно узимате без рецепта, који можете неком дати против туге и депресије, који можете некоме препоручити па тако и сами постат лекар“.

Новинар Зоран Модли, „Пецин друг у игри“, у књизи каже да „Пецине песмице уопште не морате да волите, јер су оне ту да воле вас“.

„Највећи проблем је уозбиљити се после тога. Мене тај проблем мучи годинама, а Пецу још од оног дана када је проходао на рукама“, наводи Модли.

О песамама у књизи „Пецилин“ професор Драган Раденовић каже да се „читају уз гласно задовољство“.

„После прочитане књиге његове поезије радује се цела весељена и сва брда од Крагујевца до Триглава“, наводи Раденовић.

Петар Марш, чији је псеудоним Пеца Петровић, један је од оснивача Студија Б, у којем је радио  од првих дана. Био је уредник 1997. године часописа за децу „Хоћу-нећу“. Осим дечије емисије „Пеца и деца“, уређивао је и водио емисије „Огледало“ и „СОС-све о спорту“. Написао је и књигу песама „Слатка азбука“ и збирке песама „Зубологија“.

Добитник је књижевне награде „Доситејево перо“ 2007. године за књигу „Срећна Нова година“.

Био је и сценариста цртаног филма „Чудна шума“ и петнаест епизода „Соскових чаролија“ за ТВ „СОС канал“.

Петар Марш, осим тога што је био новинар и водитељ за слушаоце Студија Б, 12 година био је и технички директор предузећа „Водотерма“.

Издавач: Креативна радионица Балкан и Керама плус д.о.о.

Писмо: Ћирилица

Број страна: 474

Повез: Тврди

Тираж: 1000

ИСБН: 978-86-6403-043-4

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси