Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Милорад Миловановић - „Пакао из боце“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

28. 02. 2018.

Аутор: Ј. П.

Милорад Миловановић - „Пакао из боце“

Књига афоризама „Пакао из боце“ дугогодишњег новинар и уредника „Вечерњих новости“ и члана УНС-а Милорада Миловановића који је преминуо 2013. године постхумно је објављена.

Миловановић je у “Вечерњим новостима” био један од уредника рубрике ТРН - Тако Рећи Незванично тринаест година, а колега Ранко Гузина у књизи наводи да је Миловановић “дао допринос трајању и угледу ове рубрике”.

“Врло запажено место у овој рубрици припало је Милораду Микану Миловановићу, у шта се свако може уверити листајући ову по обиму невелику књигу, у којој се налази строги избор Миканових ‘трнова’, писаних у периоду од 1993. до 2006. године. Бирајући боју за своју слику (боље рећи графику) времена, Микан се одлучио за сиве и црне тонове“, наводи Гузина у књизи и додаје да је био „сумњичав како ће и да ли ће читаоци прихватити овај ‘црни талас’ у хумору и сатири, након црног таласа у филму, у књижевности и у реалном животу”.

“Боја се ‘примила’ једноставно јер је била одраз живота који се полако, од јарких боја лета, мењао у загаситу боју јесени, да би завршио у црнило десетогодишње зиме деведесетих и наставио до данашњег дана”, наводи Гузина.

Милорад Миловановић је новинарством почео да се бави у смедеревском “Гласу”. Од 1957. године био је запослен у “Вечерњим новостима”, где је провео цео радни век.

Добитник је УНС-ове награде “Златна повеља” 1996. године.

Преминуо је у Београду, у 79. години.

Издавач: „Алма“ Београд

Писмо: Ћирилица

Број страна: 89

Повез: Меки

Тираж: 100

ИСБН: 978-86-7974-393-0

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси