Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Јован С. Митровић – „Повратак у завичај – говедар па цар“ и „Повратак у завичај – Са Драгославом Срејовићем – друго допуњено издање рекла-казала“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

11. 01. 2018.

Извор: УНС

Јован С. Митровић – „Повратак у завичај – говедар па цар“ и „Повратак у завичај – Са Драгославом Срејовићем – друго допуњено издање рекла-казала“

Члан УНС-а Јован С. Митровић објавио је књиге - „Повратак у завичај – говедар па цар“ и „Повратак у завичај – Са Драгославом Срејовићем – друго допуњено издање рекла-казала“.

Митровић је УНС-у рекао да су обе књиге посвећене римском императору Гају Галерију Валерију.

„Овај римски император рођен је на нашим просторима. У првој књизи се говори о његовом детињству и машти да постане владар, као и о његовој владавини када га је на то место поставио Диоклицијан. Био је тешко болестан и умро је у Сердици. У  поруци коју је оставио пред смрт, његова жеља је била да буде запаљен поред своје мајке, што је био обичај у то време”, каже Митровић.

Он додаје да је у “другој књизи објављен интервју са Драгославом Срејовићем, који је дошао до археолошког сазнања да је овај император рођен баш на овим просторима”

Обе књиге су објављене у едицији ”Нови савремени српски класици” издавачке куће „Сирин“ из Београда

Коментари (1)

Остави коментар
сре

31.01.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 23:11

zahvalnost sirinu i šrifu

OBE KNJIGE SU ŠTAMPANE ZAHVALJUJUĆI MATERIJALNOJ POMOĆI ŠTAMPI RADIO I FILMU RTV BOR, PREDUZEĆU GDE SAM BIO NOVINAR 4O GODINA.. I JA SE OVOM PRILIKOM ZAHVALJUJEM DONATORU I IZDAVAČU ,,SIRIN-U,, KOJI JE ZA GODINU DANA OBJAVIO 2 KNJIGE OD 65O STRANA...J.S.M.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси