Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Срђан Шкоро – „Вучић и цензура“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

02. 10. 2015.

Срђан Шкоро – „Вучић и цензура“

Помоћник одговорног уредника дневног листа „Спорт“ и члан УНС-а Срђан Шкоро објавио је књигу „Вучић и цензура“.

 

Књига представља збирку текстова са блога Срђана Шкора о ономе што је пролазио након гостовања у јутарњем програму РТС-а у априлу 2014. године, након чега је са места шефа деска у „Вечерњим новостима“ премештен на место помоћника одговорног уредника дневног листа „Спорт“.

„Моји текстови и ова књига су најбољи одговор онима који су хтели да ме избришу. Одговор за све. За сву патњу, бројне непроспаване ноћи, свакодневну зебњу како опстати, а опет бити свој. Постао сам блогер силом прилика, упркос свему. Блог је тако постао моја оаза, место са којег једино могу да комуницирам са јавношћу. Моја мала слобода у кавезу препуном цензуре“, наводи Шкоро у својој књизи.

Издавач: Срђан Шкоро
Број страна:
107
Повез:
меки
Писмо:
латиница
Година издања:
2015.
ИСБН:
978-86-919179-0-6

Коментари (1)

Остави коментар
нед

04.10.

2015.

anonymousМ.Ј.Черењски [нерегистровани] у 14:06

Писмо

На велику несрећу већ унесрећених новинара у канџама политике, у истом кошу за улов ”кленова” нашао се и помоћник одговорног уредника дневног листа ”Спорт” и члан УНС-а Срђн Шкоро. Осим природе, у којој владају опасна правила живпта за опстанак и нежних и опасних врста животиња, господин Шкоро је показао несмотрену безнадеежност у служби своје одбране од ”нечастивих” па је сав свој бес изнео у књизи латиницом. Заборавио је да је Србија била и остала земља ћирилице. И са таквим писмом она је била Европа, када та Европа у садашњем издању није ни постојала. На велику радост српске историје, и великог српског човекољубља поакзаног ових дана бројном народу у избеглиштву, Србија ни у једном тренуткиу своју доброчинство није мерила другим писмом него ходочашћем ћирилице. Ко се то сада боји српског писма па пише европску књигу ”Вучућ и цензура” За кога? Коме та књига?Други дижу зидове ( европејци ) борећи се за свој опстанак а једна Србија треба да клекне и да се моли писмом некрштеним, да се шкора, по мало шкара и накараде вара.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси