Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Драгољуб Гагричић - „Дозивање предака“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

26. 06. 2015.

Драгољуб Гагричић - „Дозивање предака“

Дугогодишњи члан Удружења новинара Србије (УНС) и новинар у пензији Драгољуб Гагричић објавио је своју другу књигу „Дозивање предака“.

 

У књизи су сабрани његови изабрани новински текстови – записи, коментари, осврти, репортаже, фељтони...

„А кад нам корене почупају, шта ће нас чувати од нових олуја...? Ово питање постављао сам у више новинских текстова, указујући на неразуман и недоличан однос власти и појединаца и слепило које је  владало у наопаком раскиду са прошлошћу, затирању трагова историје и немару према баштини, забораву знаменитих личности и догађаја “, каже Драгољуб Гагричић.

Како додаје аутор,  текстови и књига су настајали захваљујући подршци бројних саговорника, али и читалаца новина, сарадника и сабораца...

„Они су ме подсећали да смо у прошлости мало писали и записивали, а најмање од тога сачували за потомке“, рекао је Гагричић.

„Овај рукопис почиње питањем односа савремености и прошлости са примерима лоше и добре праксе у нововарошкој  средини. Ово је рукопис полемичних и добронамерних текстова који хоће да мењају праксу и навике. Као и увек Гагричић, као врстан новинар, вичан је уочавању теме - проблема и храбар у њиховом исказивању у медијима или на скуповима. Главни јунак Гагричићевог рукописа, у свим структурним деловима су  преци, колективитет чији помен заслужује велико слово“, рекао је о књизи рецезент Слободан Радовић.

"Књига „Дозивање предака“ је поменик, завет, мала историјска читанка о коренима Старог Влаха, одјек зова огњишта предака, памћење и опомена...", стоји у књизи.

Издавач: Драгољуб Гагричић

Тираж: 500

Годиња издања: 2015. година

ИСБН:978-86-914455-1-5 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси