Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Књига о песнику који је духом обогатио књижевност лесковачког краја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

12. 04. 2023.

Аутор: М.С. Извор: УНС

Књига о песнику који је духом обогатио књижевност лесковачког краја

Дугогодишњи дописник Политике из Лесковца и члан Удружења новинара Србије (УНС) Данило Коцић објавио је књигу „Драган Радовић: Живот и мисао" коју је посветио овом рано преминулом песнику и хроничару културе лесквачког краја.

Дело „Драган Радовић: Живот и мисао" својеврсни је зборник изворних, стваралачких али и критичких текстова које је написао. Ова књига се придружила едицији „Најбољи књижевници лесковачког краја“. Драганова биографија и библиографија сведоче о томе колико далеко сежу домети његове мисли и судова.

На самом почетку књиге уместо увода налази се шаљива песма „Акценти“ која, како каже Коцић, на најбољи могући начин представља Радовићев однос према средини у којој је живео и радио. На крају је „Уместо закључка” Коцић је писао о Радовићевом животу и раду, као и доприносу српској култури.

Књига је обогаћена и ванлитерарном грађом – фотографијама које говоре о културном животу Лесковца и личном ангажовању Драгана Радовића да се допринесе оном што је локално, а на тај начин и националној култури.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси