Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  „Језеро на длану“, нова књига ветеранке УНС-а Слободанке Давидовић Вучковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

19. 07. 2022.

Аутор: С.Д. Извор: УНС

„Језеро на длану“, нова књига ветеранке УНС-а Слободанке Давидовић Вучковић

„Многе године прошле. Неке се откотрљале и да осетила нисам, неке претешке биле, једва их носила, неке посејала без трага, неке цветне, разбуктале, дубоко у свест урезала“, каже у уводу своје нове књиге „Језеро на длану“ Слобаданка Давидовић Вучковић, новинарка у пензији и дугогодишња чланица Клуба ветерана УНС-а

Слободнака Давидовић Вучковић у предговору каже да је „Језеро на длану“  књига успомена које су је годинама притискале, а које је преточила у стихове, „ослобађајући бреме сећања“.

Како наводи рецензент књиге Станоје Цане Ивановић, ауторка својим стиховима полази од трагања за истинским животним вредностима и признаје да је њен свет свет путева и неизвесности, али „према њему пружа руке и простире своја хтења и надања“.

„Путовање кроз поезију Слободанке Давидовић Вучковић доноси низ узбудљивих тренутака, јер стихови плене свежином, једноставношћу, симболичким набојем  и племенитом искреношћу. Збирка је невеликог обима, али испуњена садржајем који краси надахнуте ствараоце који верују у моћ литерарног пера и његове могућности. Позив на читање садржан је још у наслову и наставља се до последњег стиха“, пише Ивановић.

Ово је трећа књига Слободанке Давидовић Вучковић. У првој „Приче свилом проткане“ желела је да остави траг о догађајима и људима у време када новац није био најважнији. У „Стазама и богазама“, другој књизи описала је духовно благо из породичне баштине.

Слободанка Давидовић Вучковић скоро цео радни век провела је у новинарству - од сарадника до уредниика ревије „Техногас“. Поред писане речи окушала се и на радију и телевизији, а још увек пише за новине и часописе.

Издавач: 3Д+

Писмо: ћирилица

Повез: меки

Тираж: 300

ИСБН: 987-86-6367-099-0             

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси