Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Издања УНС-а  |  Слободан Крстић – „Новине и новинари“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Издања УНС-а

29. 07. 2019.

Аутор: УНС

Слободан Крстић – „Новине и новинари“

Новинар и дугогодишњи члан УНС-а Слободан Крстић објавио је књигу „Новине и новинари“, припремљену поводом 50. годишњице покретања „Народних новина“ из Ниша. Књига садржи 51 сведочанство новинара тог нишког дневника, о временима, људима и новинарској професији.

Аутор је на идеју да напише књигу о колегама дошао још 1987. године, када је портретисао више од 30 глумаца Народног позоришта у Нишу.

Међутим, вољом политичке пакости, како истиче аутор, није успео да је изда 18. октобра 1997. године, на 50-годишњицу „Народних новина“ – „јединог дневног листа у Србији јужно од Београда“.

То му је пошло за руком више од 22 године касније, у првобитној, оригиналној варијанти, само са једном изменом – додао је још један увод, што није тако чест случај у публицистици.

„Новине и новинари“ је сага о људима који су хроничари једног времена, пишу о другима, а сами најчешће остају у позадини или их се сете само кад треба да приме награду или кад оду пут анђеоских висина, објашњава Крстић на почетку књиге.

Новинарство, којим се Слободан Крстић професионално бави од 1. децембра 1970. године, је „професија за стрес и инфаркт, која тражи целог човека, потпуно предавање и неизмерно велику љубав“, наводи се у „Речи аутора“.

Издавач: Историјски архив-Ниш, Удружење новинара Србије, Филозофски факултет-Ниш

Број страна: 356

Писмо: Ћирилица

Повез: Тврд

ИСБН: 978-86-82713-08-1

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси