Насловна  |  Шта радимо  |  Пројекти  |  „Студијски боравак новинара српских медија из региона у редакцијама у Србији“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Пројекти

„Студијски боравак новинара српских медија из региона у редакцијама у Србији“

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у регину Министарства спољних послова финансијски је подржала пројекат Удружења новинара Србије (УНС) „Студијски боравак новинара српских медија из региона у редакцијама у Србији“.

Пројектом „Студијски боравак новинара српских медија из региона у редакцијама у Србији“ УНС je омогућио новинарима из региона да се професионално усавршавају у редакцијама у Србији и умреже са колегама и медијима у којима су боравили.

У београдским редакцијама праксу је имало од 11. до 29. новембра четворо новинара из региона. У Београду су боравили новинар ТВ продукције ЗВО и часописа „Извор“ из Вуковара Никола Милојевић, новинар „Споне“ из Македоније Стефан Радуловић, новинар недељника „Наша реч“ из Румуније Горан Пантин и новинар Удружења „Морача- Розафа“ из Албаније Артур Попај.

Након УНС-а новинари часописа „Извор“ и „Споне“ наставили су праксу у изабраној онлајн редакцији РТС-а и искористили прилику да се упознају и размене искуства са колегама из редакције програма за дијаспору. Праксу у онлајн редакцији „Политике“ имале су колеге из „Наше речи“ и „Мораче – Розафе“.

Колеге су посетиле  „Кућу стил“ у којој им је уредник сајта Марко Недељковић причао о дневној рутини у веб редакцији, односно шта чини свакодневни посао веб новинара. 

Колеге  су пратиле и извештавале о посети деце из Вуковара Београду. Том приликом колеге из региона посетиле су важне државне институције, као што су Скупштина и Председништво и упознали министра спољних послова Ивицу Дачића. Прилози колега објављени су на сајту Управе и на УНС-овом сајту „Комшијске новости“. 

Колеге из региона учествовале су на Шестој конференцији новинара и медија дијаспоре и Срба у региону коју су  23. октобра организовали Удружење новинара Србије и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси