Насловна  |  Шта радимо  |  Пројекти  |  Школа веб вештина, предузетништва и новинарства за особе са инвалидитетом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Пројекти

Школа веб вештина, предузетништва и новинарства за особе са инвалидитетом

Удружење новинара Србије (УНС) уз помоћ Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација спровело је тромесечни пројекат (октобар 2013. - јануар 2014.) „Онлајн Школа веб вештина, предузетништва и новинарства (школа на даљину) за особе са инвалидитетом“.

Школа је полазнике обучавала за рад на вебу. Стекли су знање из области веб етике, права, интернет маркетинга и ПР-а, веб предузетништва, а обучавани су и за покретање сопственог бизниса на интернету. Полазници су на интерактиван начин, кроз предавања и вежбе, прошли основе писања за веб, веб дизајн и мултимедијалне садржаје, маркетинг и ПР и рад на друштвеним мрежама.

Циљ Школе веб вештина, предузетништва и новинарства био је инклузија особа са инвалидитетом и побољшање њиховог положаја у друштву захваљујући оспособљавању за обављање боље плаћених послова на тржишту рада.

Похађање школе полазнике је учинило конкурентнијим на тржишту, јер их је оспособило за послове који су све траженији и боље плаћени од уобичајених послова за које се ангажују особе са инвалидитетом.

Квалитетно писање за веб, знања из области администрирања веб сајта и колаборације на вебу олакшавају особама са инвалидитетом покретање сопствених пројеката, што такође може бити значајан извор прихода. Стога је циљ школе да осим оспособљавања за рад на вебу полазнике мотивише и на покретање самосталног бизниса указивањем на бројне успешне примере како може да се заради на вебу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси