Naslovna  |  Šta radimo  |  Akcije  |  Učesnici akcije UNS-a i #Kabineta: Pomažemo ljudima koje su poplave ostavile bez domova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Akcije

Autor: K. K. Izvor: UNS, foto: UNS

Učesnici akcije UNS-a i #Kabineta: Pomažemo ljudima koje su poplave ostavile bez domova

U akciji #HumanostNaDelu koju organizuju Udruženje novinara Srbije (UNS) i organizacija #Kabinet danas i juče prikupljeno je više od 10 tona pomoći. Pomoć ugroženima već je otpremljena u Lazarevac, Smederevsku Palanku, Valjevo, Stari DIF, Novi DiF, Opštinu Voždovac, Šuplju stenu, Krupanj, Halu sportova, Opštinu Novi Beograd, Klinički centar, Hotel Slaviju.

„U četvrtak, nakon što smo na društvenoj mreži Tviter primetili da su se korisnici zdušno i maltene jedinstveno uključili u pokušaje rešavanja problema nastalih nakon poplava, odlučili smo da pokrenemo akciju „Humanost na delu“. Prvobitni plan je bio da animiramo ljude sa Tvitera i Fejsbuka da svojim doprinosima pomognu ljudima koje su poplave ostavile bez domova i slično, ali se već prvog dana akcije i veliki broj kompanija odazvao našem pozivu za pružanje pomoći“, rekao je Luka Matić, uz kog aktivno rade i Mirjana Vladisavljević i Milena Milojević iz organizacije #Kabinet, i dodao da zna da „Crveni krst i slične institucije odlično rade svoj posao, ali da ne mogu da postignu sve. Zato smo se fokusirali na izveštaje sa terena, što sa društvenih mreža, što od naših prijatelja, pa smo zahvaljujući njima uspeli da reagujemo na vapaje za potrepštinama u mestima poput Smederevske Palanke, Valjeva, Krupnja, kao i na mestima širom Beograda.“

Iz #Kabineta kažu da su „posebno ponosni što smo divnim volonterima u Hali sportova na Novom Beogradu i onima koji su postavljali nasip ispod Gazele uspeli da pošaljemo hranu i vodu u rekordnom roku. Puno se zahvaljujemo svim našim prijateljima, oni to sada zaista jesu, sa društvenih mreža koji su podržali akciju organizacije #Kabinet i Udruženja novinara Srbije.“

U Resavskoj 28 je već dva dana, zajedno sa dvadesetak tviteraša, i Britanac Oliver Day koji je za akciju čuo putem Tvitera.

„Kolega iz firme je na Tviteru video da se organizuje akcija i ja sam rešio da dođem. Tu sam već dva dana i pomažem koliko mogu. U ovakvim situacijama je važno da svi pomognemo jer smo pre svega ljudi. Ovi mladi ljudi koji već dva dana prikupljaju pomoć rade odličan posao,“ rekao je Oliver koji je u Srbiju došao pre dve godine i rešio da tu ostane da živi.

U akciji je do sada učestvovalo više od 120 pojedinaca i firmi među kojima su Zlatiborac, Atlantik grupa, Mona, Nektar i Marbo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi