Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS Ani Brnabić: Nismo pregovarali o povratku u radnu grupu za Medijsku strategiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

25. 04. 2018.

UNS Ani Brnabić: Nismo pregovarali o povratku u radnu grupu za Medijsku strategiju

Udruženje novinara Srbije (UNS) povodom jučerašnje izjave predsednice Vlade Ane Brnabić da su „bila tri različita sastanka, UNS da se ne vrati, ali da učestvuje, NUNS ni jedno ni drugo i nešto treće“, obaveštava kolege i javnost da se UNS ni sa kim, pa ni sa premijerkom nije sastajao u vezi sa povratkom u radnu grupu za izradu Medijske strategije. UNS je, posle sastanka predsednice Vlade sa predstavnicima Grupe za slobode medija, čiji nije član, 29. novembra 2017. godine zatražio sastanak sa njom, ali na tu molbu do danas nije dobio odgovor.

UNS je u današnjem pismu Ani Brnabić istakao da je stav Udruženja oko eventualnog povratka predstavnika UNS-a u radnu grupu u više navrata javno saopštavan, bez ikakvih sastanaka, razgovora i pregovora sa bilo kime iz vlasti.

„Taj stav je uvek bio jasan i dosledan i u njemu smo tražili prvo izvinjenje, a zatim i smenu državnog sekretara za informisanje u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandra Gajovića. Kako ni do jednog, ni do drugog nije došlo, odlučili smo da ne učestvujemo u radu radne grupe“, napisao je UNS u pismu.

UNS je u pismu Ani Brnabić naveo i da podržava njenu odluku o raspuštanju radne grupe i formiranju nove i da je spreman da učestvuje u njenom radu, na principima koje je ona javno iznela.

Pismo UNS-a Ani Brnabić pročitajte u prilogu.


Komentari (1)

ostavi komentar
sre

25.04.

2018.

Zale [neregistrovani] u 22:49

Laži

I ova laže kao i njen gazda vučić aleksandar. Laži, manipulacije, neistine, prevare, frizirani i izmišljeni statistički podaci, prazna obećanja...to je mani i osnovna politika ove vlasti u Srbiji.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi