Naslovna  |  Saopštenja  |  Uz novu radnu grupu i novi državni sekretar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 04. 2018.

Izvor: UNS

Uz novu radnu grupu i novi državni sekretar

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava odluku predsednika Srbije i predsednice Vlade da se formira nova radna grupa za izradu Medijske strategije. UNS podseća da je više puta upozoravao da državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović nema podršku medijske zajednice u ovom poslu, a da odluka državnog vrha o zaustavljanju rada na Medijskoj strategiji, govori da ne uživa ni podršku države.

UNS traži da nova radna grupa bude formirana što pre i da njen mandat bude jasan i realno vremenski oročen.

UNS ističe da radnu grupu treba da čine predstavnici reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja i pozdravlja najavu da će biti angažovani i predstavnici međunarodnih novinarskih organizacija.

UNS traži i da Ministarstvo kulture i informisanja objavi Nacrt medijske strategije kako bi stručna javnost i građani imali potpuni uvid u taj dokument koji u nekim delovima može biti polazna osnova za rad nove radne grupe.

UNS i ovom prilikom podseća da od nove strategije i medijskih zakona očekuje da propišu minimum izdvajanja od dva odsto iz budžeta lokalnih samouprava za finansiranje medijskih projekata i informativnih programa.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

24.04.

2018.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 13:34

Honorari za izradu medijske strategije

Saglasan sam sto "UNS traži i da Ministarstvo kulture i informisanja objavi Nacrt medijske strategije kako bi stručna javnost i građani imali potpuni uvid u taj dokument koji u nekim delovima može biti polazna osnova za rad nove radne grupe." Barem da strucna javnot vidi razlog za davanje honorara clanovima radne grupe..

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi