Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS protestuje što Vlada Srbije ignoriše zahteve radnika RTS-a sa KiM-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 05. 2010.

UNS protestuje što Vlada Srbije ignoriše zahteve radnika RTS-a sa KiM-a


Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što Vlada Srbije, na današnji sastanak o sudbini 152 radnika Radio-televizije Prištine koji od subote štrajkuju glađu, nije pozvala nikog iz Štrajkačkog odbora RTV Priština, uprkos obećanju da će ih uključiti u rešavanje statusa tog dela Radio-televizije Srbije (RTS).

UNS podržava zahteve kolega sa Kosova i njihovog Štrajkačkog odbora da se pitanje njihovog statusa u RTS-u zakonito reši, imajući u vidu ne samo obaveze koje su Vlada Srbije i RTS prema njima preuzeli, već i potrebe javnog informisanja na Kosovu i Metohiji.

UNS poziva Aleksandra Tijanića i Vladu Srbije da stupe u dijalog sa članovima Štrajkačkog odbora, koji ispred zgrade Vlade Srbije čekaju priliku da nadležnima prenesu razloge zbog kojih su stupili u štrajk glađu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi