Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje pretnje vlasniku štamparije "Grafoprodukt"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 03. 2010.

UNS osuđuje pretnje vlasniku štamparije "Grafoprodukt"


Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje Nebojši Ranđeloviću, vlasniku štamparije "Grafoprodukt", koje je krajem protekle nedelje i tokom vikenda primio zbog štampanja lista "Tabloid".

Ranđeloviću je, prema informacijama dostupnim UNS-u, najpre pretio Petar Matijević, vlasnik mesne industrije "Matijević" iz Novog Sada, sa broja koji pripada njegovom preduzeću, a potom i nepoznata osoba sa broja telefona registrovanog u Sarajevu.

Pored pretnji Ranđeloviću i njegovoj porodici, od vlasnika štamparije je zahtevano da ne štampa "Tabloid" u kojem je tekst o biznismenu Petru Matijeviću, jer će mu "rasturiti štampariju" ako se novine pojave na kioscima. Ranđeloviću je rečeno i "da bi trebalo da misli o svojoj porodici".

Novosadska policija radi na utvrđivanju svih detalja, i obezbeđuje Nebojšu Ranđelovića i njegovu porodicu, kao i prostorije "Grafoprodukta".

UNS ne spori pravo svakome ko smatra da je oštećen pisanjem pojedinih medija da pravdu potraži pred za to nadležnim institucijama, ali pretnje kojima je ugrožena sigurnost svih koji učestvuju u stvaranju informacija smatra neprihvatljivim. UNS zahteva da MUP utvrdi ko preti vlasniku štamparije kako bi ovo preduzeće moglo bez pritiska da obavlja svoj posao.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi