Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Kazniti Nikolu Džombu zbog pretnji novinaru “Blica”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 10. 2016.

Izvor: Foto: Blic

UNS: Kazniti Nikolu Džombu zbog pretnji novinaru “Blica”

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje Nikole Džombe iz Kule novinaru lista “Blic” Milošu Staniću i traži od njega da mu se javno izvini, a nadležnih da Džomba bude kažnjen u skladu sa Zakonom. “Lokalni tajkun iz Kule Nikola Džomba me je danas nazvao, nezadovoljan tekstom koji je objavljen u današnjem ‘Blicu’ pod nazivom "U opštini Kula tajkun deli državnu zemlju", i uputio mi niz pretnji i uvreda. Ne znam da li ću prijaviti slučaj policiji”, rekao je Stanić UNS-u.

Nikola Džomba član je komisije koja pravi plan za dodelu državne zemlje poljoprivrednicima u Kuli.

Džomba za UNS kaže da "nije pretio novinaru".

"Nisam mu pretio. Zvao sam ga juče i rekao da ću mu doneti svu dokumentaciju koja mu treba i koju može da objavio. Rekao je da će se javiti, a onda je danas objavio tekst. Ne znam kako ga nije sramota. Ko zna koliko su mu platili da laže. Ja ću pokrenuti sudski postupak protiv njega. Sazvaću i konferenciju za štampu, pa ćemo videti ko laže, on ili ja", rekao je Džomba.

UNS ističe da svako može biti nezadovoljan izveštavanjem medija, ali da svoje nezadovoljstvo ne sme iskazivati napadima i pretnjama novinarima, već u javnoj raspravi ili pred nadležnim regulatornim ili samoregulatornim telima, kao i sudskim organima.

UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

05.10.

2016.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 20:43

ПРВО ПУЦАЈ, ПА ПИТАЈ!

"Чути и другу страну", није више у српском новинарству обичај, правило, професионални однос према занату....., данас је важно објавити текст, а то да ли си пружио прилику и оном ко је "мета" није више важно. Прво пуцај, па питај!
Није ово сумрак, ово је мрак новинарства на овим просторима, што није чудно када се зна ко води новинарске организације (УНС, НУНС, НДНВ...).

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi