Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vlada i Komisija za zaštitu konkurencije da utvrde ko je vlasnik „Politike“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

25. 08. 2016.

UNS: Vlada i Komisija za zaštitu konkurencije da utvrde ko je vlasnik „Politike“

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da Vlada i Komisija za zaštitu konkurencije hitno utvrde sve činjenice u vezi sa informacijom da je vlasnik 50 odsto „Politike“ ruska firma „Ist medija grup“ ugašena i saopšte kakve će posledice to imati na sudbinu najznačajnijeg srpskog dnevnog lista.

Prema informaciji koju je objavio „Sputnjik“, „Ist medija grupa“ iza čije kupovine „Vacovog“ udela u „Politici“ januara 2012. godine stoji Koncern „Farmakom“ Miroslava Bogićevića izbrisana je iz poreskog registra po nalogu Federalne poreske službe iz Moskve 23. maja ove godine.

UNS podseća da je Aleksandar Vučić po dolasku na vlast 2012. godine obećao da će se do kraja avgusta te godine znati potpuna istina o kupovini „Politike“, da bi prošle godine izjavio da „ni Sveti Petar ne bi mogao da razmrsi njeno vlasništvo“.

UNS očekuje da Vlada i Komisija za zaštitu konkurencije što pre odgovore da li je sada država potpuni vlasnik „Politike“, i ako nije, šta će preduzeti da se izbegnu ekonomske posledice ili eventualno neprijateljsko preuzimanje najznačajnijeg srpskog dnevnika.

UNS podseća da su krajem prošle godine vlasnici „Kurira“ tvrdili da su postali suvlasnici „Politike“ kupovinom njenih  potraživanja od „Vaca“.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

15.09.

2016.

КОСта [neregistrovani] u 19:36

"Поп ђаку , а ђак црквењаку.."

Занимљиво је да се у тексту "Ист медија група" назива руском фирмом што не одговара истини. Ова Богићевићева фирма само је у Русији регистрована али је то
фирма српског држављанина као што је напр.Застава/ Фијат италијанска фирма, регисрована у Србији. Иначе Вучић није испунио ништа од предизборних обећања, па
тако није ни ово мада се такве ствари не решавају обећањима већ у редовном
законскком поступку. И у опште како је могуће о тако значајним, вероватно и најзначајнијим српским новинама немати податке о власништву!? То само значи
да у држави влада хаос, на срамоту "студената генерације" Правног факултета
како за себе каже АВ.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi