Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Kazniti Nikolu Mijailovića zbog pretnji novinarskoj ekipi „Srpskog telegrafa“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 08. 2016.

UNS: Kazniti Nikolu Mijailovića zbog pretnji novinarskoj ekipi „Srpskog telegrafa“

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje bivšeg fudbalera Crvene Zvezde Nikole Mijailovića novinaru i fotoreporteru „Srpskog telegrafa“ Vladimiru Živanoviću i Borisu Mirkovu i traži od njega da im se javno izvini, a od policije i tužilaštva da Mijailovića kazne u skladu sa Zakonom.

 

„Prekjuče sam pisao tekst o spornoj gradnji akva-parka na Adi Ciganliji u kojem sam imao izjavu investitora i bivšeg fudbalera Crvene Zvezde Nikole Mijailovića. On me je juče ujutru pozvao nezadovoljan naslovom teksta i vređao me je. Urednik me je kasnije sa fotoreporterom Borisom Mirkovim poslao na gradilište da bismo utvrdili da li su radovi nastavljeni iako je grad zapečatio gradnju. Tamo je bio Mijailović koji je odmah počeo da nas vređa i preti meni i mojoj porodici. Pitao me je: 'Imaš li ti porodicu? Zar se ne plašiš za ženu i decu kada ovako nešto radiš? Žena ti je sigurno ku**a kada joj ne smeta to što radiš. Vi ste rođeni za Hitlera, da vas sve zajedno stavi u gasnu komoru i sve vas zapali'“, rekao je Vladimir Živanović UNS-u.

On je, kako kaže, na predlog glavnog urednika i advokata lista slučaj prijavio policiji.

„Tamo su mi rekli da su Mijailovića prekjuče privodili zbog bespravne gradnje i da će ga sigurno saslušati zbog ovih pretnji“, dodao je Živanović.

Nikola Mijailović danas je bio nedostupan.

UNS ističe da svako može biti nezadovoljan izveštavanjem medija, ali da svoje nezadovoljstvo ne sme iskazivati napadima i pretnjama novinarima, već u javnoj raspravi ili pred nadležnim regulatornim ili samoregulatornim telima, kao i sudskim organima.

UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (2)

ostavi komentar
sub

27.08.

2016.

Milan Djokic - Soko [neregistrovani] u 22:41

Dodji

Sto li ne zapreti meni i mojoj porodici? Ne bih te napao prvi, ali ne daj Boze da krenes na mene i moje. Bilo bi "veselja".

Odgovori
pon

22.08.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 10:45

dokle vise

Dokle vise bahatosti ovih sa pola mozga. On prica o Hitleru i gasnim komorama. Ne zna, jadan da bi, da je Hitlera i gasnih komora danas, i on sigurno posetio jednu. I ko stoji iza tog coveka?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi