Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Skandalozan napad rukovodstva FK „Bratstvo“ na ekipu TV Apatin
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 05. 2016.

Izvor: UNS

UNS: Skandalozan napad rukovodstva FK „Bratstvo“ na ekipu TV Apatin

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje skandalozni napad potpredsednika FK „Bratstvo“ iz Prigrevice Mirka Ostojića na novinarsku ekipu TV Apatin – novinara Filipa Zorića i snimatelja Mata Jakšića i traži od njega da im se javno izvini. Ekipa TV Apatin bila je u u subotu na novinarskom zadatku, izveštavajući sa opštinskog derbija OFK „Mladost“ i FK „Bratstvo“, kada je Mirko Ostojić prišao ekipi i tražio im da ugase kamere.

„Nema snimanja, ugasi tu kameru. Ja neću da zovem miliciju, ovo je naše, razumeš? Uzeću sto, razbiću te. Ako ne skineš kameru u roku od minute, sve ću ti razbiti“, rekao je Ostojić snimatelju i dodao da je „sada bio sastanak i da je pet prema jedan odlučeno da nema snimanja“.

Kako novinar Filip Zorić tvrdi, na licu mesta tražio je zaštitu od policije koja je bila na utakmici, ali su mu pripadnici MUP-a rekli „da se nalaze na privatnom posedu“, iako se radi o zvaničnoj fudbalskoj utakmici.

Nakon nekoliko minuta, oglasio se još jedan predstavnik kluba koji je, megafonom, obavestio snimatelja da „ima odobrenje da snima".

"Imaš moje odobrenje, stani tu i snimaj. Još dva dana i doviđenja društvo staro, aufiderzen“.

Urednički kolegijum TV Apatin ovaj napad dovodi u vezu sa  "prošlonedeljnom otmicom" dr Miodraga Pavlovića, odbornika Srpske radikalne stranke u lokalnoj skupštini, od strane članova Srpske napredne stranke, a o čemu je ovaj medij izveštavao.

UNS ističe da svako može biti nezadovoljan izveštavanjem medija, ali da svoje nezadovoljstvo ne sme iskazivati napadima i pretnjama novinarima, već u javnoj raspravi ili pred nadležnim regulatornim ili samoregulatornim telima, kao i sudskim organima.

UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi