Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Požarevački SNS da omogući izveštavanje novinarima Radija Boom 93
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

29. 03. 2016.

UNS: Požarevački SNS da omogući izveštavanje novinarima Radija Boom 93

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog onemogućavanja novinaru Radija Boom 93 iz Požarevca Milošu Ljubisavljeviću da prisustvuje konferenciji za štampu Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u ovom Gradu. Novinar redakcije Boom 93 Miloš Ljubisavljević danas je izbačen sa konferencije uz obrazloženje da je reč "o stranačkoj konferenciji”.

Ljubisavljeviću je u prostorijama SNS-a prišao portparol gradskog odbora stranke Marko Savić i rekao da je reč o stranačkoj konferenciji i da redakcija Boom 93 nije pozvana.

Kako je UNS-u rekao portparol SNS-a u Požarevcu Marko Savić, „novinaru radija Boom 93 nije omogućeno da prisustvuje konferenciji zbog pisanja urednika ovog radija Uroša Uroševića na svom fejsbuk profilu u kojem je vređao SNS“.

“Stav gradskog odbora je da oni ne budu pozivani na konferencije. Ostali novinari bili su prisutni. Urednik radija utiče na uređivačku politiku i ako je njegov stav takav, on ne može biti objektivan”, rekao je Savić.

UNS podseća da Zakon o javnom informisanje i medijima zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminacija urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja, naročito prema njihovoj političkoj opredeljenosti i uverenju ili drugom ličnom svojstvu.

UNS poziva predstavnike požarevačkog SNS-a da svim medijima pod istim uslovima omoguće izveštavanje.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi