Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vučićeviću uskraćen odgovor, a ne pravo na rad
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

28. 03. 2016.

UNS: Vučićeviću uskraćen odgovor, a ne pravo na rad

Povodom zahteva vlasnika i glavnog urednika „Informera“ Dragana J. Vučićevića Udruženju novinara Srbije (UNS) da „zaštite pravo novinara 'Informera' na rad, nakon što je izbačen sa pres konferencije Demokratske stranke“, UNS ističe da mu nije uskraćeno pravo na rad i da nije izbačen sa konferencije za štampu DS-a, već da mu je uskraćen odgovor na postavljena pitanja. UNS podseća da sazivač konferencije ne mora da odgovori na sva pitanja, ali da je, po Kodeksu novinara Srbije, pravo novinara da kontinuirano postavlja pitanja za koja smatra da su od interesa za javnost.


Uprkos tome, vlasnik i glavni urednik „Informera“ nije dobio odgovore, a predstavnici DS-a napuštanjem konferencije nedvosmisleno su dali na znanje da ne žele da odgovore na  pitanja Vučićevića.

Komentari (4)

ostavi komentar
pon

28.03.

2016.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 22:48

ЗАБОРАВНИ?!

Заборавили ови из ДС да нису више на власти, па се понашају како су навикли. Бирају новинаре, скраћују снимке.......
Ех, пуста власти - слатка ли си!

Odgovori
pon

28.03.

2016.

Član od 1984. [neregistrovani] u 20:02

Obraz

E, sad ste nam osvetlali obraz! Bolje, za Pajtića, ne bi smislio ni sam Pajtić...

Odgovori
pon

28.03.

2016.

Комнен Коља Сератлић [neregistrovani] u 17:26

Врдаламе

Срамота ме је колико смо велике врдаламе. Ја, као човјек који сматра да не постоји демократија, да је то забава за наивне, забранио бих Вучићевићу да се бави новинарством. Међутим, господо, другови, да је неком другом новинару ускраћен одговор, да је нека друга партија игнорисала новинара, да су њени предтавници напустили конференцију, односно "дали на знање да не желе да одговоре на питања Вучићевића", дигла би се велика дрека. Зато у овом случају подржавам Вучћевића. Уосталом, шта се може и очекивати од ДС-еоваца. На сву срећу ни ДС-а ни ДСС-а ни Тадића ни Чеда (не знам како им се зовуз партијице), ни Двери, трећих ни четвртих Србија, неће бити на власти за најмање 30 година или више никад, иако не би требало рећи никад - никад.

Odgovori
pon

28.03.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 17:19

НИСТЕ ФЕР!

Гледао сам снимак, на више места. И видео оно што никад и нигде нисам видео - после оптужбе да је на улицама Бгд покушано (чак вишеструко!) убиство, на питање новинара нису хтели да одговоре. Напустили су заказани разговор са медијима, а потпредседница Народне скупштине Србије је инсистирала да ваљда једини ”постављач” изађе из просторије. Због тога сматрам, а изненађен сам, саопштењем УНС што на нефер начин одсликава стање које све мора да забрине. Нарочито ако је у питању странка која се сматра демократском и наставља, утиска сам, да се понаша на исти или сличан начин као на тротоару крај пијаце. Портал УНС је задњих месеци веома отворен, таква је и сталешка организација - то ме радује и охрабрује. Не знам да ли ће мишљење које је можда критичко, али и добронамерно, бити одбачено? У сваком случају Ваш став о овом ”коментару” је лакмус папир.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi