Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Ćuruvije veliki dan za srpsko novinarstvo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 01. 2014.

UNS: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Ćuruvije veliki dan za srpsko novinarstvo

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozdravlja današnje hapšenje Ratka Romića i Milana Radonjića, osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije, i očekuje da će konačno pred lice pravde biti izvedeni svi izvršioci i nalogodavci ubistava naših kolega- Slavka Ćuruvije, Milana Pantića, kao i da će biti rasvetljene okolnosti smrti Dade Vujasinović. Ovo je veliki dan za srpsko novinarstvo, ali jedino ukoliko iza hapšenja osumnjičenih stoji spremnost policije i tužilaštva da se hrabro suoče sa činjenicama za koje snose odgovornost.

UNS i medijska zajednica godinama su ukazivali da su izvršioci ubistva Slavka Ćuruvije ljudi iz aparata Državne bezbednosti, ali ove institucije do sada nisu bile spremne da reše najteže zločine iz bliske prošlosti.

UNS želi da veruje da su sada istraga i volja najznačajnijih insitucija vlasti na strani interesa, ne samo novinara, već i građana Srbije da se ovi zločini rasvetle, a odgovorni najstrožije kazne.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

14.01.

2014.

aaleksandardevetakvrbas@GMail.com [neregistrovani] u 16:38

''PRAVDA DOSTIŽA''

Svih ovih 15.godina,z nalo se ko je bio nalogodavac i ko izvršitelj.Vrhuške na vlasti/Milošević,Mira Marković,DRŽAVNA BEZBEDNOST,Koja je ubila još neke novinare,jer su istinito pisali,mnogo znali šta se radi,pa i:Pantić,Dada Vujasinović,i mnogi drugi novinari.Pravda jeste pobedila,ali malo valjde od toga.Istina i istinito novinarsko izveštavanje,
pa i u ratnim dejstvima,pa bilo to i ''NATO''bomardovanje.Treba vinovnike kazniti na najstrožije kazne zatvora,apelujem na to,da se ne ooprosti nikada,ni na jednog novinara,sa pošptovanjem,Aleksandar M.Dr Devetak/NOVINAR,Strani izveštač/...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi