Naslovna  |  Saopštenja  |  Čankova najava tužbe pritisak na medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 07. 2009.

Čankova najava tužbe pritisak na medije



Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenjuje kao pritisak na medije najavu Nenada Čanka, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), da će tužiti novine koje su pisale o njegovoj brakorazvodnoj parnici.

UNS smatra da javna ličnost i uticajni političar, kakav je nesumnjivo Nenad Čanak, nema pravo da spreči novinare da objave kako je direktor Centra za socijalni rad, ustanove koja je igrala znatnu ulogu u procesu dodele starateljstva nad njegovim detetom, član LSV-a, partije u kojoj je on predsednik.

UNS smatra da interes maloletnog deteta mora biti zaštićen. Takođe, u interesu javnosti je i da sazna činjenicu kako je na čelu javne ustanove, od koje sud traži stručno mišljene kome treba poveriti starateljstvo nad detetom, osoba na koju lider stranke nesumnjivo može da ima uticaj.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi