Naslovna  |  Saopštenja  |  Čankova najava tužbe pritisak na medije

06. 07. 2009.

Čankova najava tužbe pritisak na medije

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenjuje kao pritisak na medije najavu Nenada Čanka, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), da će tužiti novine koje su pisale o njegovoj brakorazvodnoj parnici.

UNS smatra da javna ličnost i uticajni političar, kakav je nesumnjivo Nenad Čanak, nema pravo da spreči novinare da objave kako je direktor Centra za socijalni rad, ustanove koja je igrala znatnu ulogu u procesu dodele starateljstva nad njegovim detetom, član LSV-a, partije u kojoj je on predsednik.

UNS smatra da interes maloletnog deteta mora biti zaštićen. Takođe, u interesu javnosti je i da sazna činjenicu kako je na čelu javne ustanove, od koje sud traži stručno mišljene kome treba poveriti starateljstvo nad detetom, osoba na koju lider stranke nesumnjivo može da ima uticaj.

Nema komentara.