Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Kazniti napadača na fotoreportera lista „Alo!“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 07. 2013.

UNS: Kazniti napadača na fotoreportera lista „Alo!“

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija hitno istraži napad na fotoreportera lista “Alo!”.

Napad se dogodio juče u Novoj Pazovi, nakon sahrane Spasoja Sprema, odbornika Srpske napredne stranke u opštini Savski venac.

Kako je rekao fotoreporter, koji iz bezbednosnih razloga želi da mu se ne spominje ime, nakon sahrane jedan od prisutnih mladića ga je upitao: „Šta to snimaš?!” na šta mu je on odgovorio: „Poslat sam od strane redakcije na zadatak“.

„Pokušao je da mi zgrabi fotoaparat. Uspeo sam da otrgnem fotoaparat, a taj napadač me je tri puta udario šakom u potiljak. Potom je prema meni krenulo još nekoliko prisutnih muškaraca, koji su možda hteli da smire situaciju ili da me biju. Pobegao sam prema automobilu, a taj napadač je trčao za mnom dok ja i novinar nismo seli u automobil, u kom nas je čekao vozač redakcije“, rekao je fotoreporter za list „Alo!“.

On je izjavu dao i policiji u Novoj Pazovi.

 UNS zahteva od policije hitnu istragu i kaznu za napadača.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti lica koja obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi