Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS : Vlada Vojvodine da isplati dug Dnevniku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 07. 2013.

UNS : Vlada Vojvodine da isplati dug Dnevniku

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da Vlada Vojvodine bez odlaganja izvrši obaveze prema listu Dnevnik koje za šest meseci ove godine iznose 30.000.000 dinara.


Nasuprot odluci Skupštine Vojvodine da iz budžeta Pokrajine za ovu godinu finansijski podržava jedini dnevni list koji izlazi na srpskom jeziku u Vojvodini sa 5.000.000 dinara mesečno, Vlada nije uplatila niti jedan dinar. Čak je, rebalansom budžeta za drugu polovinu godine, novac za list Dnevnik preusmeren u korist firme Dnevnik holding koja po presudi izdavaču Dnevnika duguje 40.000.000 dinara ali, pošto je u restrukturiranju taj novac nije moguće naplatiti.


UNS smatra da je ovakav postupak Vlade Vojvodine pritisak na uredništvo ovog dnevnog lista i očekuje da se pokrajinska administracija na isti način odnosi prema redakciji Dnevnika, tim pre što očekuje da država jednako pomaže Radio-televiziju Vojvodine kao i Radio-televiziju Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi