Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Nedopustivi pritisci na novinarku Eržebet Marjanov
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 06. 2013.

UNS: Nedopustivi pritisci na novinarku Eržebet Marjanov

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uznemiravanja porodice novinarke „NS reportera“ Eržebet Marjanov i javnih zahteva da se izjasni da li je Mađarica. Eržebet Marjanov našla se na udaru funkcionera vojvođanskih Mađara zato što je u autorskom tekstu obavljenom u „NS reporteru“ kritikovala plan da se prijemni ispiti na državnim fakultetima u Vojvodini polažu na jezicima stranih država.

Funkcioner Opštine Kanjiža pozvao je njenog brata koji živi u tom mestu, i pitao ga: „Šta to tvoja sestra piše u novinama?“, dok je članica Nacionalnog saveta Mađara i bivša urednica Radio Novog Sada, Eržebet Šimon, u svom komentaru napisala: „Ne znam šta je sada ona. Ranije je bila Mađarica.“

UNS ističe da je pravo svakog pojedinca i institucije da kritikuju stavove ili ideje bilo koga pa i novinara, ali niko ne sme da koristi funkciju radi pritisaka na porodicu i zadiranje u privatnost novinara zbog stavova i mišljenja koje iznose u svojim tekstovima.

UNS ističe da je Eržebet Marjanov poznata i ugledna novinarka koja je svoju karijeru počela u dnevniku „Mađar so“ gde je bila i glavna urednica, nastavila u „Građanskom listu“ a sada je novinarka nedeljnika „NS reporter“.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

17.06.

2013.

olivera /jankovic /kovacevic [neregistrovani] u 08:10

da nam svima bude bolje srece

trebalo bi da se uvede prijemni ispit na strenim jezicima ,samo pod uslovom da polovina prijemnog ispita sadrzi pitanja na odabranom stranom jeziku a druga polovina na jednom od zvanicnih jezika ujedinjenih nacija

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi