Naslovna  |  Saopštenja  |  Zloupotreba identiteta Ljiljane Smajlović

22. 04. 2013.

Zloupotreba identiteta Ljiljane Smajlović

Udruženje novinara Srbije obaveštava javnost da je nepoznata osoba otvorila lažni nalog na društvenoj mreži Fejsbuk, na ime predsednice UNS-a Ljiljane Smajlović i da na njoj postavlja komentare koji nisu niti stavovi UNS-a niti Ljiljane Smajlović.

Ljiljana Smajlović nema svoj nalog na Fejsbuku, kao ni na drugim društvenim mrežama.

Udruženje novinara Srbije sa javnošću komunicira preko sajta www.uns.org.rs, fejsbuk stranice Udruženja novinara Srbije i naloga @UNSinfo na društvenoj mreži Tviter.

Udruženje novinara Srbije već je pokrenulo postupak za utvrđivanje identiteta odgovornih za ovo delo.

pon

27.05.

2013.

Живорад Стевановићanonymous [neregistrovani] u 15:23

Најстрожија могућа казна

Особи чији је профил (идентитет) злоупотребљен на било којој друштвеној мрежи може се нанети несагледива штета по њен углед и достојанство. Постоје службе које, по покретању одређеног поступка могу врло брзо да открију идентитет сваког оног ко себи узме за право да употреби/злупотреби туђи идентиет. То је крађа. Крађа је кривично дело. За учињено кривично дело иде се у затвор.

Профил особе која је учинила такво кривично дело изложити најширој јавности.
Нема ту никакве мудрости. Нека само свако ради свој посао - полиција - суд - затвор.
И то је све.

Поздрав! У потпису моја маленкост - ЖС

pon

22.04.

2013.

anonymousBranko Stankovic [neregistrovani] u 23:02

Nije prvi put

Postovane kolege,
Molim vas uputite me na koji nacin da reagujem jer i sam imam isti problem.Naime, jos pre dve godine se pojavio lazni profil emisije Kvadratura kruga na Facebook,i ja sam javno upozoravao u svojoj autorskoj emisiji na to,ali on i dalje postoji.Srecom, do sada nije zloupotrebljen,ali je upotrebljen.
Napominjem da ni ja nemam profil ni na jednoj drustvenoj mrezi, pa vas molim da mi pomognete,ako vec budete nasli resenje za Ljiljanu Smajlovic i uputite na nacine zastite od zloupotrebe.
Pozdrav Branko Stankovic autor i urednik emisije Kvadratura kruga RTS