Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Gradonačelnik Kraljeva da raspiše konkurs za sufinansiranje medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 04. 2013.

UNS: Gradonačelnik Kraljeva da raspiše konkurs za sufinansiranje medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva gradonačelnika Kraljeva Dragana Jovanovića da raspiše javni konkurs za sufinansiranje medijskog sadržaja od interesa za građane Kraljeva na osnovu unapred poznatih uslova i kriterijuma.

UNS ističe da je budžetom Grada Kraljeva za finansijsku podršku medijima u ovoj godini planirano svega 12 miliona dinara, što je manje od polovine jednog procenta budžeta Grada.

 

Iako je za medije namenjena tako skromna svota novca, umesto da bude raspisan javni konkurs i formirana komisija, koju bi trebalo da čine predstavnici novinarskih udruženja i lokalne samouprave, gradonačelnik Kraljeva je raspodelio sredstva bez jasnih kriterijuma i obrazloženja.

UNS podseća da je Nacrtom Zakona o javnom informisanju predviđeno da novac iz budžeta za sufinansiranje javnog interesa u oblasti informisanja dodeljuju nezavisne komisije u kojima bi predstavnici lokalne vlasti bili u manjini, kako bi se eliminisao njihov nedozvoljeni uticaj na lokalne medije.

UNS ističe da je Kraljevo grad u kom postoje isključivo privatni mediji pa je odluka da se izdvoji tako skroman iznos za sufinansiranje medijskog sadržaja od javnog interesa bez konkursa i jasnih kriterijuma neodgovoran odnos prema medijima i nedopušten uticaj na njih.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi