Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Otkriti ko je presekao kablove RTV M iz Knjaževca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 02. 2024.

UNS: Otkriti ko je presekao kablove RTV M iz Knjaževca

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva policiju da otkrije ko je presekao optičke kablove RTV M iz Knjaževca i tužilaštvo da pokrene postupak protiv odgovornih za ovaj incident.

Program RTV M bio je zbog toga četiri dana u prekidu.

Kako je za UNS rekao vlasnik RTV M Milan Petrović, u noći između 7. i 8. februara presečeni su kablovi na krovu zgrade iz koje se emituje program "RTV M".

„Nepoznata osoba je bila na krovu zgrade, kome samo određeni imaju pristup i ključ i presekla telekomunikacione kablove. Oštećene kablove primetili su stanari zgrade i slučaj je prijavljen policiji. Policijski službenici, a kasnije i inspektori i tehničari su izvršili uviđaj“, rekao je Petrović.

On je istakao da „očekuje zvaničan izveštaj policije, a ujedno podseća da ovo nije prvi put da se desio napad njihov medij“.

„U  maju prošle godine polomljeni su prozori na našoj zgradi, a ovo se i ranije dešavalo. Počinioci još nisu otkriveni“.

Petrović je rekao da je redakcija angažovala firmu koja je juče zamenila kablove i u poslepodnevnim časovima emitovanje programa je nastavljeno.  

UNS podseća da je članom 149 Krivičnog zakonika za sprečavanje ili ometanje emitovanja televizijskog programa zaprećena novčana ili kazna zatvora do godinu dana i poziva nadležne da hitno utvrde ko stoji iza ovog incidenta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi