Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljiv napad na ekipu „Niške inicijative“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 11. 2023.

UNS: Neprihvatljiv napad na ekipu „Niške inicijative“

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od zaposlenih u vrtiću „Pčelica“ u Nišu profesionalan pristup prema ekipi „Niške inicijative“ Srđanu Noniću i njegovoj snimateljki, koje su juče pokušavali da oteraju dok su snimali zgradu Uprave ove ustanove.

Zaposlena u upravi vrtića „Pčelica“ je Noniću, koji je i građanski aktivista i odbornik u Skupštini Grada Niša, dok je sa koleginicom snimao prilog, najpre otela telefon iz ruku, a zatim je i uz uvrede fizički nasrnula na njega i snimateljku.  

Kako piše na portalu „Niška inicijativa“, Nonić je juče nakon incidenta dao izjavu policiji i prijavio ga Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara. 

UNS podseća da je dopušteno snimanje na javnom prostoru i da ono ne može biti ni na koji način onemogućavano.

Istovremeno, UNS ukazuje da Kodeks novinara Srbije propisuje nespojivost novinarskog posla sa političkim angažmanom, odnosno da „učešće u političkoj, izbornoj ili medijskoj kampanji (političke stranke/kompanije, i slično), ne može da se obavlja istovremeno s novinarskim/uredničkim poslom“. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi