Naslovna  |  Saopštenja  |  Osuđujemo izjavu Čedomira Jovanovića na račun Presa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 03. 2009.

Osuđujemo izjavu Čedomira Jovanovića na račun Presa


Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog izjave predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića da je dnevni list "Pres" "glasilo ubica Zorana Đinđića i antihaškog lobija".

Na jučerašnjem suđenju po jednoj od 55 tužbi koju je Jovanović podneo protiv novinara i urednika "Presa" lider LDP-a je redakciju ovih novina optužio i da radi po nalogu službe državne bezbednosti.

UNS ističe da su ovakve izjave, iznete bez konkretnih dokaza, uz brojne tužbe, zapravo pritisak na slobodu medija i mogu da ugroze bezbednost novinara.

UNS smatra da olako izrečene teške optužbe političara na račun medija ne bi smele da ostanu bez javne osude svih kojima je stalo do slobode informisanja. Dužnost medija je da građane obaveštavaju o događajima i postavljaju pitanja od javnog značaja, dopadala se ona političarima ili ne.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi