Naslovna  |  Saopštenja  |  Televizija "Pink" da promeni reprizni termin kviza "Trenutak istine"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

16. 03. 2009.

Televizija "Pink" da promeni reprizni termin kviza "Trenutak istine"


Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva televiziju "Pink" da promeni reprizni termin kviza "Trenutak istine", zato što roditelji koji rade u prepodnevnim časovima ne mogu da utiču na to da njihova maloletna deca ne gledaju ovu emisiju, u kojoj se veoma često čuju najlascivnija pitanja i odgovori.

UNS ističe da televizija sa nacionalnom frekvencijom, pa bila ona i komercijalna, mora da vodi računa o dobrom ukusu i interesu najmlađih gledalaca. UNS smatra da premijerno emitovanje ovog kviza treba da bude u još kasnijem terminu i da njegovo podnevno repriziranje nije dobro rešenje.

UNS se zalaže za najvišu slobodu javnog izražavanja, ali uz uvažavanje osnovnih etičkih i profesionalnih standarda. U ovom slučaju, to znači da kvizovi i druge emisije koje dotiču samo dno društvenih odnosa i privatnih poriva, treba da dobiju odgovarajuće termine za emitovanje, kako ih ne bi gledala najmlađa populacija.

Inicijativu za promenu termina kviza "Trenutak istine" dala je kancelarija UNS-a iz Subotice.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi