Naslovna  |  Saopštenja  |  Opština i direktor RTV Bor krše zakon o radiodifuziji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

03. 03. 2009.

Opština i direktor RTV Bor krše zakon o radiodifuziji


Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog izbora Budimira Milutinovića za direktora Javnog preduzeća „Štampa, radio i film“, koji je na to radno mesto došao kao predsednik Okružnog odbora SPS-a, suprotno Članu 96 Zakona o radiodifuziji.

Iako nezakonito obavlja funkciju direktora, Milutinović, prema tvrdnji novinara Radio-televizije „Bor“, često preuzima i ulogu glavnog urednika, favorizuje stranku čiji je funkcioner, cenzuriše izveštaje sa konferencija za štampu ili im menja smisao.

Povrh svega, Milutinović je zaposlio devet novih radnika, mahom na poslovima obezbeđenja, zbog čega su snižene zarade u Radio-televiziji Bor.

UNS je posebno zabrinut zbog kažnjavanja novinara, čije su plate po kazni umanjivane i do 20 odsto. UNS poziva Skupštinu opštine Bor da poštuje Zakon o radiodifuziji, preinači odluku o Milutinovićevom postavljenju za direktora JP „Štampa, radio i film“ i omogući profesionalni rad u ovoj medijskoj kući.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi