Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija i Tužilaštvo da pronađu ko preti Isidori Kovačević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

29. 04. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Policija i Tužilaštvo da pronađu ko preti Isidori Kovačević

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje glavnoj i odgovornoj urednici Podrinskih Isidori Kovačević i traži da policija i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pronađu počinioca

Isidori Kovačević nepoznata osoba poslala je na lični Fejsbuk nalog uvrede i pretnje. Poruka je objavljena ispod fotografije na kojoj je  Aleksandar Peranović, funkcioner Srpske napredne stranke i direktor Fonda PIO u Šapcu na protestu u ovom gradu. Nepoznata osoba poručila je da „ne piše svašta“ i da će „da završi u ludnici“.

Isidora Kovačević kaže za UNS da je po savetu advokata prijavila policiji pretnje.

„U početku su sugerisali da se radi o uvredama, međutim, s obzirom na celu situaciju i psihičko maltretiranje kojem sam bila izložena, poruke koje sam dobila kvalifikovali su kao pretnje“, kaže Kovačević.

UNS podeća da su sredinom decembra u Šapcu osvanuli leci sa poternicom na kojima je pisalo da je Isidora Kovačević medijski pokrovitelj batinaša u ovom gradu.

UNS je osudio targetiranje novinarke i zahtevao da se utvrdi ko stoji iza letaka-poternica.

Prema saznanjima Isidore Kovačević, početkom februara bilo je napretka u istrazi, ali i dalje nema informacija da su pronađeni počinioci.

UNS podseća da je po članu 138 Krivičnog zakonika za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobi koja radi posao od javnog značaja u oblasti informisanja zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do pet godina.  

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi