Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Kazniti osobe koje su zastrašivale novinara Milana Stojanovića u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

21. 02. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Kazniti osobe koje su zastrašivale novinara Milana Stojanovića u Nišu

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje zastrašivanje novinara Televizije N1 Milana Stojanovića na koga su jutros u Nišu nasrnuli radnici Javnog komunalnog preduzeća Naisus dok je pravio prilog o otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži u Njegoševoj ulici i traži da tužilaštvo pokrene postupak protiv vinovnika ovog incidenta

Kako je Stojanović izjavio za UNS, sa udaljenosti od 50 metara snimao je radnike koji nisu imali vidno obeležje firme za koju rade. Sa te udaljenosti počeli su da viču na njega, a potom su mu prišli i pokušali da ga oteraju.

Predstavio se kao novinar, rekao je da je došao da napravi prilog, ali se oni na to nisu obazirali, opkolili su ga i nastavili da mu se unose u lice. Tek tada je video pored kamion sa obeležjima JKP Naisus, pozvao policiju koja je došla, legitimisala sve prisutne i obezbedila uslove da obavi novinarski zadatak.

Milana su kontaktirali iz tužilaštva i pozvali sutra da da izjavu.

Kako je novinar N1 rekao za UNS ovo je neuobičajena situacija da ima problem pri pravljenju  servisne informacije i da ovakav vid ponašanja radnika komunalnog preduzeća nije očekivao.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi