Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS podržao štrajk u RTV Bor

25. 08. 2008.

UNS podržao štrajk u RTV Bor

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava najavljeni štrajk u regionalnoj Radio-televiziji Bor (BRT) zbog kašnjenja u isplati zarada i osuđuje pokušaj davanja nezakonitog otkaza uredniku informativnog programa i v.d. predsednika sindikata Darku Stojadinoviću.

UNS istovremeno traži da vladajuće, ali i opozicione stranke u Boru, prestanu da težak položaj zaposlenih i njihove opravdane zahteve koriste u međusobnim političkim sukobima. UNS poziva kolege u BRT-u na solidarnost zbog pritisaka koje trpe kako od političkih stranaka, tako i od pojedinaca iz uprave ove medijske kuće. UNS smatra da perspektiva BRT-a, kao i ostalih lokalnih medija u Srbiji, nije u stalnom odlaganju privatizacije nego u prilagođavanju tržišnom poslovanju i neminovnoj privatizaciji, koja ih može osloboditi od nedozvoljenog uticaja vlasti.

Nema komentara.