Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS podržao štrajk u RTV Bor
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

25. 08. 2008.

UNS podržao štrajk u RTV Bor

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava najavljeni štrajk u regionalnoj Radio-televiziji Bor (BRT) zbog kašnjenja u isplati zarada i osuđuje pokušaj davanja nezakonitog otkaza uredniku informativnog programa i v.d. predsednika sindikata Darku Stojadinoviću.

UNS istovremeno traži da vladajuće, ali i opozicione stranke u Boru, prestanu da težak položaj zaposlenih i njihove opravdane zahteve koriste u međusobnim političkim sukobima. UNS poziva kolege u BRT-u na solidarnost zbog pritisaka koje trpe kako od političkih stranaka, tako i od pojedinaca iz uprave ove medijske kuće. UNS smatra da perspektiva BRT-a, kao i ostalih lokalnih medija u Srbiji, nije u stalnom odlaganju privatizacije nego u prilagođavanju tržišnom poslovanju i neminovnoj privatizaciji, koja ih može osloboditi od nedozvoljenog uticaja vlasti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi