Naslovna  |  Saopštenja  |  Protest zbog samovolje predsednika SO Aleksandrovac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

29. 08. 2008.

Protest zbog samovolje predsednika SO Aleksandrovac

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog zabrane dopisniku "Blica" iz Aleksandrovca Gvozdenu Zdraviću da prisustvuje lokalnoj skupštinskoj sednici. UNS je zabrinut zbog nezakonitog sprečavanja Zdravića da uđe na javno skupštinsko zasedanje, na koje nije pušten ni posle nekoliko pokušaja.

Na ulasku u zgradu njemu je rečeno da je predsednik Skupštine opštine Tomiša Savković (DSS) odlučio da mu zabrani ulazak.

Ni posle intervencije UNS-a u Skupštini opštine i razgovora sa predstavnikom informativne službe DSS-a u Beogradu, Zdraviću nije omogućeno da uđe na zasedanje.

Iako su nekoliko puta portiri ulazili da obaveste predsednika SO Savkovića da je dopisniku "Blica" saopšteno da može da prisustvuje sednici, on je rekao da niko iz Beograda ne odlučuje o tome i da neće pustiti Zdravića na sednicu.

UNS se protivi samovolji predsednika SO Aleksandrovac i traži od Ministarstva kulture da u skladu sa Zakonom omogući novinarima da nesmetano prate događaje u ovom mestu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi