Naslovna  |  Saopštenja  |  Otkriti ko preti dopisnici Bete
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 09. 2008.

Otkriti ko preti dopisnici Bete

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SNS) najoštrije osuđuju pretnje koje su upućene dopisnici agencije Beta iz Zrenjanina Ljiljani Stupar i zahtevaju hitno policijsko reagovanje.

Ljiljani Stupar je nepoznati muškarac pretio juče uveče upozoravajući je da "ne treba ponovo da gura nos u stvari gde joj nije mesto", da ima fotografiju njene ćerke i da je "dobio novac" za to što radi.

Pretnje Ljiljani Stupar upućene su preko mobilnog telefona, mreže 065, o čemu je obavestila policiju.

UNS zahteva od policije da hitno pronađe osobu koja je uznemiravala novinarku, tim pre što se radi o ponovljenjim i ozbiljnim pretnjama.I prošle godine, povodom tekstova o spornim privatizacijama koje je pisala za lokalne listove, Ljiljanu Stupar uznemiravao je u nekoliko navrata nepoznati muškarac na isti način, preko mobilnog telefona, govoreći da "zna gde joj ćerka ide u školu" i da prestane sa objavljivanjem tekstova kojima "nekome kvari posao".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi